Zoutlamp

De materie van de zoutlamp herstelt het evenwicht van de woonatmosfeer door het uitstralen van negatieve ionen. Naast dat deze zoutlampen een mooi, warm licht geven, geven ze opmerkelijke resultaten bij hyperactieve kinderen (ADHD) met concentratie- en slaapproblemen.


HOME

OVER ONS

GALLERY

PRODUCTEN

CONTACT

Zoutlampen Informatie over zoutlampen Over ons Contact
Zoutlampen

Zoutlampen.com   © 2009 - 2018 | Yogini.nl

De werking van de zoutlamp gaat als volgt: De warmte die van het lichtje afkomt zorgt ervoor dat het zout van de lamp warmer wordt dan de lucht eromheen. Dit trekt water moleculen in de lucht aan. Het water condenseert dan op het kristallen oppervlakte van de lamp.

Dit zorgt ervoor dat het elektrische verband tussen de positieve ionen (metalen) en de negatieve ionen (niet-metalen) verbreekt. De positieve ionen blijven op de lamp zitten en de negatieve ionen gaan weer in de lucht. De lucht is dus gezuiverd van de slechte metalen en bevat alleen nog maar de negatieve ionen die voornamelijk bestaan uit zuurstof.

Steenzout, haliet, is 200-600 miljoen jaar geleden ontstaan door het verdampen van vroegere oceanen. Uit het achtergebleven zout is door hoge druk haliet gevormd wat overal op de wereld in grotere of kleinere formaties voorkomt. Voor het menselijke welzijn speelt zout een essentiele rol.

De materie van de zoutlamp herstelt het evenwicht van de woonatmosfeer door het uitstralen van negatieve ionen. Naast dat deze zoutlampen een mooi, warm licht geven, geven ze opmerkelijke resultaten bij hyperactieve kinderen (ADHD) met concentratie- en slaapproblemen.

Verder heeft deze lamp net als de andere zoutlampen een ioniserend effect. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door onder andere mobiele telefoons, beeldschermen en andere elektronische apparaten, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben. Dit verschijnsel kan tegengegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen. Deze zijn aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui of bij zoutkristallen. De zoutlamp kan een belangrijke bijdrage leveren om de elektrische lading van woon- en werkvertrekken in evenwicht te brengen.

Een steenzoutlamp kan als nachtlamp bij kinderen en zieken een bijzonder rustgevende werking hebben. Het zachte licht stoort niet bij het inslapen en de zoutionen verlichten de ademhaling.

De lamp staat op een houten plateau en wordt geleverd met fitting, snoer met drukschakelaar (2-polige stekker CE keurmerk) en lamp. Geen garantie op de werking van de gloeilamp.

Een ion is een deeltje dat zich in zout en zoutoplossingen bevind en elektrische stromingen geleid. Het overschot aan positieve ionen in elektrische apparaten zoals een tv beeldscherm is niet goed voor de woonatmosfeer omdat positieve ionen metalen zijn. Een negatief ion bestaat uit niet-metalen. Voornamelijk zuurstof. Daarom voelt de lucht in uw huis zo schoon en fris als u een zoutlamp heeft, die dus de positieve ionen omzet naar negatieve ionen.

Wetenschappelijk bewezen dat ionen van positief naar negatief worden omgezet door himalayazout. 250 gram zout zet ongeveer 3 kubieke meter om, oftewel 1 vierkante meter in een gewone woning. Dus als u het goed wilt laten functioneren moet u kijken naar hoe groot de kamer is waar u de zoutlamp wilt plaatsen.

In de webshop vindt u verschillende zoutlampen, theelichthouders en het Seleniet ijsbergje.

Webshop Himalaya zoutlampen